Waarom online reserveren

In de huidige markt is het van groot belang om goed online gevonden te kunnen. Bedrijven, klanten en gasten zoeken, vergelijken en bestellen veel via online kanalen. Ook voor restaurants is het dus van groot belang dat gasten online kunnen reserveren.

 

 

 

Online reserveren

Ruim 35 procent van de reserveringen die binnenkomen bij restaurants worden via online kanalen gemaakt. Dit percentage blijft maar stijgen, waardoor het gebruik van online reserveringssystemen niet meer weg te denken is. Het zelf moeten bijhouden van ontvangen reserveringen in de volle reserveringsagenda’s is niet meer nodig. Met het online reserveringssysteem van BonChef.nl is er één duidelijk overzicht van alle binnenkomende online reserveringen, waar ook de telefonische reserveringen en walk-ins direct ingevoerd kunnen worden.

Online reserveren via uw eigen website

Als u gebruikmaakt van het online reserveringssysteem van BonChef.nl kunt u de reserveringsmodule op uw eigen website plaatsen. Op deze manier kunt u ook online reserveringen via uw eigen website ontvangen. U kunt de reserveringsmodule op elke pagina van uw website plaatsen, zodat het voor uw gasten eenvoudig wordt om elk moment online een reservering te maken.

Online reserveren via BonChef.nl

Als u zich heeft aangemeld bij BonChef.nl kunt u ook via onze website online reserveringen ontvangen. Uw restaurant krijgt een uitgebreide vermelding op de website wat extra publiciteit oplevert. Hierdoor heeft u ook een extra verkoopkanaal, waardoor u meer gasten bereikt en u meer online reserveringen ontvangt.

 

Voordelen van online reserveren

Wanneer gasten online kunnen reserveren bij uw restaurant, biedt dit vele voordelen, waaronder:
  • Groter bereik van gasten
    Met een uitgebreide vermelding op BonChef.nl en bij onze marketingpartners, krijgt u extra publiciteit voor uw restaurant. Hierdoor wordt uw naamsbekendheid en vindbaarheid verhoogd, waardoor u meer gasten bereikt. U bereikt gasten via BonChef.nl, onze marketingpartners en uw eigen website. Door deze extra verkoopkanalen ontvangt u meer online reserveringen.
  • 24/7 reserveringen kunnen ontvangen
    Gasten kunnen elk moment van de dag, 7 dagen per week, online reserveren bij uw restaurant. De online reserveringen worden direct door u ontvangen per mail of SMS bericht. Op deze manier bent u altijd en overal direct op de hoogte van uw online reserveringen. U kunt de reserveringen automatisch laten bevestigen, maar u kunt er ook voor kiezen om deze zelf te bevestigen. U bent 24/7 bereikbaar voor uw gasten, zodat u geen online reserveringen mis kunt lopen.
  • Automatische opbouw van een gastenlijst
    Bij het ontvangen van online reserveringen via BonChef.nl wordt er automatisch een gastenlijst opgebouwd in uw reserveringssysteem. Hier worden de gegevens van de gasten, waaronder de contactgegevens maar ook speciale dieetwensen of allergieën, onthouden. Wanneer deze gast nogmaals een online reservering maakt bij uw restaurant, wordt de gast direct herkend. Verder is het mogelijk om in contact te blijven met uw gasten door een adressenbestand op te bouwen en uw gasten per mail te benaderen over speciale acties of mededelingen.

 

 

 

 

Mobiel reserveren

Al ruim 20% van alle online reserveringen worden via mobiele telefoons aangemaakt. Dit aandeel groeit sterk, wat betekent dat het van groot belang is dat het reserveren via mobieltjes voor gasten eenvoudig en aanwezig moet zijn. Met BonChef.nl is het voor gasten zeer gemakkelijk om via hun smartphone een reservering te maken bij alle aangesloten restaurants. De website van BonChef.nl is mobiel te gebruiken, waardoor hier ook via smartphone eenvoudig reserveringen gemaakt kunnen worden. Maar wat BonChef.nl uniek maakt, is dat elke reserveringsmodule op de website van de aangesloten restaurants, ook voor mobiel gebruik gereed is. Al is de eigen website van de restaurateur niet klaar voor mobiel gebruik, dan nog is de geplaatste reserveringsmodule gemakkelijk mobiel te gebruiken. De gast hoeft bij deze reserveringsmodule slechts enkele stappen te doorlopen, waardoor het maken van een online reservering zeer snel een eenvoudig is voor uw gasten!